.Jefe/a de Restaurante - Occidental Pueblo Acantilado Apply at locations: Occidental Pueblo Acantilado, Alicante, España Time type: Full time Posted: 15 Days Ago Job requisition id: JR5313 Barceló Group is a family-owned company founded in 1931 by Simón Barceló in Mallorca (Spain). Our expansion to the world's major destinations, along with our clear growth strategy, has allowed us to position ourselves as the 2nd largest chain in Spain and one of the top 30 in the world in terms of the number of rooms. Our commitment to ensuring the satisfaction of our visiting guests and the well-being of our entire team has been rewarded with the "Best Hotel Management Company in the World" award at the latest edition of the World Travel Awards, considered the Oscars of the international tourism sector. Currently, Barceló Hotel Group has 270 urban and resort hotels with 4 and 5 stars, totaling over 60,000 rooms distributed in 24 countries. What will you do?
- Supervisar la limpieza y preparación de equipos, elementos y utensilios de las áreas de consumo o distribución de alimentos y bebidas.
- Montar y desbarasar mesas.
- Supervisar el trabajo de los Jefes de Sector y/o camareros en el cumplimiento de sus funciones y responsabilidades.
- Supervisar la higiene y presentación de su personal, así como el estado de limpieza de los restaurantes y bares.
- Controlar la "mise en place".
- Recibir y acompañar a los clientes a la mesa.
- Tomar comandas cuando las necesidades del trabajo lo requieran.
- Procurar vender aquellos platos que más interesan a la empresa.
- Realizar y supervisar los inventarios, estado del mobiliario, vajilla, menaje y lencería.
- Hacer las propuestas de pedidos de mercancías y realizar los pedidos si así se le encomienda.
- Establecer los turnos de trabajo, altas, bajas, etc. del personal a su cargo.
- Gestionar y participar en la facturación, cobro, cuadre y liquidación de la recaudación.
- Informar a su superior de las deficiencias que observe en la calidad y presentación de las comidas. What are we looking for?
- Formación: Ciclo Formativo de Grado Medio o Superior en Hostelería y/o Restauración, Grado en Turismo.
- Experiencia: mínimo 2 años en puesto similar.
- Idiomas: inglés alto, valorable otros idiomas.
- Capacidad de Organización.
- Resolución de problemas.
- Capacidad para gestionar equipos. Your benefits: *You will have the opportunity to work in a flexible, collaborative, and responsible work environment, surrounded by the best colleagues. * Why limit yourself to one location when you can move between countries and work in different areas of the company? At Barceló Hotel Group, we offer you geographical mobility and the chance to gain knowledge about various products and services throughout your career. * We understand that a committed and experienced team is essential for growth. That's why we have specific career plans available in different areas of the company, which you can join